Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Am ieșit afară. Nu mai am nicio amintire.”
Personajul principal, Joel, descoperă că iubita sa, Clementine, i-a șters amintirile relației lor. Dezamăgit și supărat, el se duce la compania ce a efectuat procedura și cere să îi fie ștearse și celelalte amintiri.
Totuși, în cursul procedurii el realizează că vrea să păstreze amintirile până la urmă, și începe să se împotrivească ștergerii.

Această ștergere a memoriei selective depășește cu mult tehnologia actuală, dar există câteva motive bune să ne gânim că ea nu ar putea fi imposibilă. Câteva forme de nebunie afectează anumite tipuri ale memoriei – de exemplu demența semantică, care vizează doar cunoașterea reală a lumii, și nu amintirille vieții „personale.”

În mod rațional, filmul proiectează memoria ca o rețea de legături. În a doua jumătate activă, Joel doarme în timp ce tehnicienii îi „operează” mintea. Noi urmărim în timp ce el trece de la amintirile relației sale recente la acelea din copilărie.
Fiecare amintire cu care protagonistul se confruntă este identificată și ștearsă de către tehnicieni. Acest lucru conduce la secvențe spectaculare în care el aleargă prin librării, în tmp ce cărțile dispar de pe rafturi sau iese afară dintr-o casă a cărei pereți dispar unul câte unul.

Reclame

Un gând despre &8222;Eternal Sunshine of the Spotless Mind&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s